Välkommen till Land Auktioner med enbart fabriksnya produkter!OBS! Auktionen är stängd och det är därför inte möjligt att lägga något bud.

Balanscooter Xiaomi

 

Xiaomi Ninebot Mini är en personlig transportör / balansscooter som egentligen är som en mini Segway eller en lyxig Swegway.

Det borde inte vara alltför förvånande eftersom Ninebot förvärvade sin amerikanska rival Segway tidigare i år tack vare en $80 miljoner investering från Xiao. En fantastisk produkt från en fantastisk tillverkare som har varit nr 1 på dessa produkter från start.

Butikspris: 7 990 kr. Hur mycket bjuder du?
Du kan även köpa direkt till rabatterat pris.

OBS! 3 budgivare får köpa för sitt högsta bud när det är minst 3 900 kr.

Här finns all information om reservationspris

Förutom att vara en av de stora aktörerna på den globala marknaden för smartphones, har Xiaomi dubblat sina ansträngningar att bygga upp ett ekosystem av smarta enheter. Efter att ha släppt produkter som Yi Action kamera, smarta vattenfilter och smarta vågar, fokuserar det kinesiska företaget nu på smart transport.

Ninebot Mini har en räckvidd på 22 kilometer (13,6 miles) och en topphastighet på 18 kilometer i timmen (10 miles i timmen). Andra specifikationer inkluderar en 4-timmars laddningstid och en viktgräns på 85 kg. Går att överskrida utan problem. Ninebot mini väger cirka 12,8 kg (28 pound) och bör lätt passa i bakluckan på bilen. Den är kapabel att hantera 15-graders lutning, fungerar ändå men kan drivas med appen annars och åka själv efter dig.

Jag hade möjlighet att tillbringa lite tid med Mini, och denna självbalanserande "hoverboard" är väldigt rolig att köra. Xiaomi säger att det tar en genomsnittlig person 3 minuter att lära sig att köra, jag tyckte att det stämde ganska exakt. Den första minuten spenderas med att lära sig att gå av och på ett säkert sätt, vilket innebär att behärskat sätta den ena foten på maskinen innan ett snabbt, säkert steg upp med andra benet. Minins balanseringsalgoritm innebär att det är ganska svårt att falla av men du kommer troligen att ha problem med att stå upprätt den första minuten eller så. När du vänjer dig är det är lika naturligt att stå upp rakt. Liksom Segway, så är framåt bara en fråga om att stå framåtlutad. Minins sensorer kommer att upptäcka skiftet i balans och kommer att börja rulla framåt i enlighet med din lutning. Ju mer man lutar sig desto snabbare åker din Ninebot Mini. För att stanna upp och vända lutar man sig bakåt. Lära dig detta tar upp den andra minuten. I början har man svårt att hitta känslan och det är lätt att flyta bakåt när man tror man står rakt upp men snart nog vänjer man sig. Svänga är väldigt enkelt bara att luta och puffa mittstickan åt det håll man vill åka. Ninebot Minins sensorer känner igen av din lutning och svänger åt det håll tyngden hittas.


Bilder

Klicka på bilderna för att se en större version.


Avslutades

2017-02-12 21:44

Vinnande bud

2 200 kr

Läs mer om:

Lands Nyhetsbrev

Gör som 29 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheterGratis

När jag fyller i formuläret godkänner jag LRF Medias regler om lagring av uppgifter.